Είστε εδώ

Γιατί το βιολογικό κόκκινο κρασί περιέχει περισσότερη ρεσβερατρόλη;

Γκελης Ν. Δημητριος [Δρ],
Ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Εμψυχωτής (Medical Life Coach)
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Ειδικός Διατροφολόγος

Τα βιολογικά κρασιά γενικώς παράγονται από αμπελώνες βιολογικής γεωργίας. Αυτό σημαίνει ότι σ’αυτούς τους αμπελώνες δεν χρησιμοποιούντα ζιζανιοκτόνα, παρασιτοκτόνα και εντομοκτόνα για την προστασία των αμπελιών από βακτηρίδια, παθολογικούς μύκητες κλπ.


Τα βιολογικά σταφύλια αντιμετωπίζουν τις προσβολές από παθογόνους μικροοργανισμούς αυξάνοντας την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες.

Έχει υπολογιστεί ότι τα επίπεδα των συγκεντρώσεων των βιολογικών κόκκινων σταφυλιών σε ρεβερατρόλη είναι 32% υψηλότερες σε σύγκριση προς τα συμβατικώς παραγόμενα σταφύλια [1].

Ως γνωστόν η ρεσβερατρόλη είναι καρδιοπροστατευτική, αγγειοπροστατευτική, νευροπροστατευτική καρκινοπροστατευτική και ανοσοπροστατευτική ουσία και σ’αυτήν κυρίως αποδίδονται τα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία, όσον καταναλώνουν καθημερινά μικρές ποσότητες βιολογικού κόπκκινου κρασιού.

Το βιολογικό κόκκινο Γκέλικος Αγιωργίτικο, ο ιατρικός τονωτικός οίνος Γκελάντο και ο εκκλησιαστικός οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ είναι απόλυτα φυσικοί βιολογικοί άκρατοι οίνοι, πλουσιότατοι σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και ρεσβερατρόλη.

Βιβλιογραφία

Micelli A. Negro C. , Tommasi L.,  de Leo P. Polyphenols, resveratrol, antioxidant activity, and ochratoxin A contamination in red table wines, Controlled Denomination of Origin (COD) wines and wines obtained from organic farming.  Journal of Wine Research, Volume 14, Numbers 2-3, Numbers 2-3/August December 2003 , pp. 115-120(6)