Είστε εδώ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ

 • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Π. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

  Γευσιγνώστης, Oινογνώστης, Κόρινθος [Γ. Παπανδρέου & Μ. Αλεξάνδρου, τηλ.2741028560]

  Ο Αναγνωστόπουλος  Π. Θεμιστοκλής είναι καθηγητής μηχανολογίας  της Μέσης Εκπαίδευσης στο Β΄ΕΠΑΛ Λουτρακίου.

  Ασχολείται με την επιστημονική και τη λαϊκή γαστρονομία εδώ και 20 χρόνια

  Είναι γαστρονομικόε σύμβουλος  στο εστιατόριο ΠΑΛΙΑ ΜΑΡΚΙΖΑ της συζύγου του  κ. Γεωργίας Αναγνωστοπόυλου, η οποία  είναι διάσημη για τις εξαιρετικά εύγευστες και υγιεινές συνταγές της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

   

  Η Παλιά μαρκίζα βρίσκεται στην περιοχή Καλάμια της Κορίνθου δίπλα στο περίφημο σύνολο γλυπτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Διογένη του κυνικού Φιλοσόφου.


  Ο Θέμης Αναγνωστόπουλος κατέχει τα γαστρονομικά σκήπτρα στην Κορινθία. Σ’ άυτό τον βοήθησαν οι έμφυτες γνώσεις κοινωνικής ψυχολογίας, που διαθέτει και η ικανότητά του να αναγνωρίζει τι γευστικές απαιτήσεις έχει ο σύγχρονος Έλληνας. 

  Η επαγγελματική δεξιοτεχνία που διακρίνει το Θέμη, η προσφορά καθαρών και υγιεινών εδεσμάτων που καθημερινά παρασκευάζει η κ. Γεωργία   καθιέρωσαν  την παλιά Μαρκίζα ως το ηδονικό άντρο της γεύσης και της ποιοτικής υγιεινής διατροφής στην Κορινθία.
  .
  Αυτό δεν έγινε στην τύχη βεβαίως, αφού τόσον ο Θέμης όσο και η κ. Γεωργία είναι βαθείς γνώστες της Μεσογειακής διατροφής και δίαιτας, καθώς είναι μυημένοι  στην ιατρική διατροφολογία. 

  Ο Θέμης είναι γνώστης και υποστηρικτής της βιολογικής γεωργοκτηνοτροφίας και ιδιαίτερα της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας.

  Ο Θέμης είναι από πάππου προς πάππον Κορίνθιος. Οι πρόγονοί του ήσαν εξαίρετοι αμπελουργοί και έτσι ο Θέμης μυήθηκε από παιδί το τι σημαίνει αμπελοκαλλιέργεια και καλό κρασί.

  Έχοντας επιστημονική κατάρτιση μπόρεσε να εμβαθύνει στην οινογνωσία και να μελετήσει τα σοβαρά ευεργετικά αποτελέσματα που ασκεί στην υγεία η μικρή κατανάλωση ερυθρού οίνου.

  Η ανακάλυψη του ιατρικού βιολογικού ερυθρού  Αγιωργίτικου οίνου Γκέλικος ήταν μια σοβαρή αποκάλυψη γιαυτόν, διότι γνωρίζει ότι οι βιολογικοί ερυθροί οίνοι περιέχουν 30% περισσότερες ευεργετικές για την υγεία πολυφαινόλες.

  Ο ιατρικός βιολογικός ερυθρός Αγιωργίτικος οίνος Γκέλικος τον εξέπληξε όχι μόνο για την ευχάριστη επίγευση που δημιουργεί, αλλά και από το γεγονός ότι δεν περιέχει θειώδη ή άλλα χημικά συντηρητικά.

  Ο Θέμης Αναγνωστόπουλος είναι άτομο με πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο εξαιρετική όσφρηση και γεύση.
  Αυτή  η φυσική του ικανότητα, τον καθιέρωσε ως ένα από τους σοβαρούς οινογνώστες και οινοκριτές στην Κορινθία.

  Η εξαιρετική γευστική του ικανότητα συνέβαλε στο να εδραιωθούν οι πρωτότυπες, αλλά απλές συνταγές μαγειρικής της συζύγου του κ. Γεωργίας στη γευστική συνείδηση των επισκεπτών της Παλιάς Μαρκίζας.

  Ο κ. Θέμης διδάσκει τους ανηλίκους να αποφεύγουν  τη χρήση οινοπνευματωδών ποτών και είναι υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα στην Κορινθία.